Monteur filmt elke dag een vrouw die langs zijn garage loopt. Een paar minuten later verandert hij haar leven.

Monteur filmt elke dag een vrouw die langs zijn garage loopt. Een paar minuten later verandert hij haar leven.

28 november 2018 0 Door Tis Wat

Monteur Richard Newberry uit Florida, VS, heeft zijn eigen garage. Maar dat is niet altijd zo geweest. Richard was een probleemgeval toen hij jonger was. Hij was dakloos en in de gevangenis.

Het leven dat hij had is niet iets om trots op te staan, maar het is wel een goede herinnering over hoe hij zichzelf er weer bovenop heeft gekregen. Elke dag op werk, zag hij een vrouw voorbij lopen die er altijd vermoeid uitzag. Maar op een dag had ze een andere uitdrukking – er rolden tranen langs haar wangen.

Richard stapte uit de garage en vroeg haar of ze in orde was. Overmand door emotie legde de vrouw, Ernestina Nuñe, haar situatie uit. Ze werkte als schoonmaakster, vlakbij de garage van Richard. Maar omdat ze geen auto had moest ze elke dag naar werk lopen. Haar zoon was militair in het leger, en had posttraumatische stressstoornis gekregen (PTTS) toen hij terugkwam van missie.

Hij leed er jarenlang onder en kon maar niet terug aan het werk. Ondertussen bleef Ernestia hopen dat hij zou verbeteren. Maar helaas nam hij zijn eigen leven, een jaar ervoor, schrijft Inside Edition. Ernestia’s zoon had het opgegeven en zichzelf door het hoofd geschoten. Haar leed was onbeschrijfelijk, maar ze had twee jongere kinderen waar ze voor moest zorgen, dus ze ploegde door.

Ernestia vertelde Richard over hoe eenzaam ze zich voelde, en dat ze soms zelf dacht over dat ze uit het leven wilde stappen. Richard, diep geraakt, wist dat hij iets moest doen om te helpen. Hij raakte bevriend met Ernestia, en vroeg haar af en toe eens langs te komen om met hem te praten, als ze dat wilde. En hij ging nog verder. Richard bood Ernestia een auto aan, zodat ze niet langer elke dag naar werk hoefde te lopen.